Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Гоце Делчев продължават да скърбят за починалия от COVID-19 д-р Милан Първанов

Общество

В Гоце Делчев продължават да скърбят за починалия от COVID-19 д-р Милан Първанов

Снимка:

В Гоце Делчев продължават да скърбят за починалия вчера д-р Милан Първанов, който не успя да пребори коронавируса. Лекарят почина в събота на 59-годишна възраст. Днес по обяд жителите на града и района ще изпратят началника на отделението по реанимация в последния му земен път. 

Колегите му го описват като всеотдаен човек, без който трудно ще се работи. Пред Би Ти Ви директорът на болницата в града обясни, че се прави всичко възможно да бъде намерен анестезиолог, който да го замести.

"Голям лекар, който е спасил стотици животи. Голяма загуба за града, за хората и за целия район. Липсва сериозен контрол от институциите по повод спазването на мерките за COVID-19. Хората не спазват това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че трябва да има истински контрол и хората да станат отговорни" , каза кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Иначе според Националната информационна система у нас COVID-19 е констатиран при общо 1053 лица-медицински служители. Три нови случая на медицинска сестра, санитар и фелдшер са регистрирани през последните 24 часа.

Новорегистрираните с COVID-19 лица за изминалото денонощие са  44 при направени 1249 PCR теста.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 8; Бургас - 1; Варна - 1; Добрич-3; Монтана - 8; Пазарджик - 3; Пловдив - 4; Смолян - 5; София град - 9; Стара Загора - 1; Търговище - 1.

Общо 18 863 са потвърдените случаи на новия коронавирус в България. Активните случаи са 4522. Излекувани са вече 13 580 лица, 22 от които са регистрирани през изминалото денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 718 пациенти, при които е била доказана коронавирсна инфекция. 35 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 761. Шест от случаите са от изминалото денонощие. Починали са мъж на 76 г. със сърдечно заболяване, мъж на 59 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 73 г. със сърдечно заболяване, жена на 66 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване, мъж на 53 г. със сърдечно заболяване и мъж на 61 г. със сърдечно заболяване.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още