Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Калофер започват серийно производство на маски

Общество

В Калофер започват серийно производство на маски

В Калофер започват серийно производство на маски - Tribune.bg
Снимка:

Прототипите на маски и на защитни облекла готови още днес

Държавното предприятие „Интендантско обслужване“ има готовност да започне серийно производство на маски и защитно облекло, които да послужат в борбата с разпространението и ограничаването на коронавируса у нас. Очакват се до края на деня да са готови и първите прототипи на маски и на защитни облекла.

 „По наш първоначален разчет, ако цялото дружество започне да шие маски, можем да произвеждаме по 10 000 на ден. Задачата ни е до утре да предоставим на Кризисния щаб прототип на маска и прототип на защитно облекло, за които те да кажат дали отговорят на изискванията”, заяви председателят на директорите на "Интендантско обслужване" Светлозар Морфов пред БНТ. В предприятието работят близо 140 души. Още вчера е започнала работа по разкрояването на моделите защитни облекла.

„Задачата, която ни поставиха вчера беше платът да е хидрофобиран, т.е. да не пропуска вода и да изпълнява някаква защитна роля”, уточни Морфов.

В Габрово е единственият производител на плат с подобни характеристики. За момента не е възможен внос, защото всички държави са ограничили износа си.

 „Ако се наложи ще работим извънредно, готови сме да реагираме”, допълни Светлозар Морфов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети