Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Кардам: И другите 3 деца от семейството на починалото момченце са в болница

Общество

В Кардам: И другите 3 деца от семейството на починалото момченце са в болница

В Кардам: И другите 3 деца от семейството на починалото момченце са в болница - Tribune.bg
Снимка:

Все още не е категорично потвърдено дали семейството се е натровило от храна

В неделя вечерта 9-годишно момченце от село Кардам почина, а двете му сестрички, на 11 и 6 години, бяха приети в болница в много тежко състояние. Днес стана ясно, че и останалите три деца от семейството са приети в болницата в Добрич.

Първоначалната версия беше хранително натравяне. За момента тя не е категорично потвърдена. Очаква се токсилогична експертиза и още резултати от аутопсията. По случая тече и разследване на прокуратурата.

От дома на семейството, в което се отглеждали общо шест деца, са иззети храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на пострадалите деца са пазарували, разказа кметът на Кардам Георги Николов пред NOVA телевизия.

„Знам, че състоянието на двете момиченца се подобрява. Надяваме се, поне тези дечица да се спасят. Животът на село е труден. Тези хора полагаха всякакви грижи, за да се отгледат децата, особено бабата и дядото. Работеха с пот на челото, както се казва и си деляха от хапката децата да бъдат нахранени. Ходеха на училище, чисти, не са спирани от училище и детска градина. Хората от селото помагаха с дрехи и мебели“, каза още кметът.

Съседи на почерненото семейство обвиняват спешния медик, който извикан в дома многочленната фамилия. След като трите деца са повръщали едновременно, лекарят е трябвало да ги изпрати в болница, смятат те.

Основно грижи за отглеждане на децата полагали техните баба и дядо – на 63 и на 53 години. Те вече са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата.

Районната прокуратура в Генерал Тошево е разпоредила проверка на храната, която са консумирали децата и техните баба и дядо, на търговския обект, където са купували хранителните продукти. Ще бъде проверен и училищният стол в основно училище „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема