Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Кюстендилско решават с референдум за местните данъци и такси

Общество

В Кюстендилско решават с референдум за местните данъци и такси

Снимка:

„Подкрепяте ли повишаването на данъка върху недвижимите имоти за град Кюстендил от 1,4 промила на 1,9 промила" и "Подкрепяте ли повишаването на такса битови отпадъци за град Кюстендил от 1,4 на 1,9" пита Общината днес жителите на Кюстендил. В селата в Община Кюстендил питането е за промяна на местните данъци и такси, както и такса смет от 1,9 на 3,9 промила.

Местното обществено допитване ще се състои от 08.00 до 18.00 часа. Жителите на Кюстендил и селата в общината могат да гласуват в секции на открито, в дворовете на учебните заведения и на местата, където обикновено гласуват. Разкрити ще бъдат 87 секции.

Резултатите от допитването ще бъдат съобщени веднага след обработването им, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че общественото допитване са прави изцяло с доброволци.

„Не сме ангажирани пряко с провеждането на референдума, но ще следим за недопускане на нарушения на обществения ред", каза за БТА комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция" при ОД на МВР в Кюстендил.

Според изчисленията на Общината, увеличението средно ще бъде с 11 лв. годишно - за данък сгради и с 18 лв. - за такса смет. При така предложения размер на ставките върху недвижимите имоти, Общината очаква постъпления с повече от 610 хиляди лева годишно.

Данъците в община Кюстендил не са променяни от 2007 година.  


Топ новини

виж още

Актуална тема