Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В „Майчин дом“ спасиха 590-грамово бебе

Общество

В „Майчин дом“ спасиха 590-грамово бебе

Снимка:

От обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 до днес в „Майчин дом“ са се родили 144 бебета

След близо 3-месечна борба за живота и здравето на родило се на 1 януари 2020 г. 590- грамово бебе, днес то вече може да се прибере у дома, съобщиха от „Майчин дом“.

Малката Михаела се е родила в 25 гестационна седмица от бременността на майка ѝ. Благодарение на усилията на целия екип от Интензивното отделение на Клиниката по неонатология и след три месеца постоянни грижи за най- малкия пациент на болницата, Михаела ще бъде изписана.

Освен това лекарите от родилна клиника успяха да спасят живота на 27-годишна родилка след 3 дни неимоверни усилия за стабилизиране на критичното й състояние.

Родилка, преведена за раждане от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, изпада в хипоатония на матката, придружена от тежка кръвозагуба. В хода на предприетите действия на родилката се преливат над 10 литра кръв. В момента родилката е под активно лекарско наблюдение и в подобряващо се състояние.

„Майчин дом“ изказва сърдечни благодарности на Кръвния център за предоставената кръв и бързата реакция. Екипът на болницата провежда още спешни гинекологични и онкогинекологични операции и неотложни процедури.

От обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 до днес в „Майчин дом“ са се родили 144 бебета. Най-голямата и най-старата акушеро-гинекологична болница в България „Майчин дом“ продължава да работи на пълни обороти и да бъде на първа линия в грижата за майчино и детско здраве.

Въпреки напрегната обстановка, екипът на болницата е щастлив, че усилията им са възнаградени и че са успели да дадат път на новия живот.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив