Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Монтана решиха: Само със зелен сертификат може да се хвърлят за кръста

Общество

В Монтана решиха: Само със зелен сертификат може да се хвърлят за кръста

В Монтана решиха: Само със зелен сертификат може да се хвърлят за кръста - Tribune.bg
Снимка:

Само хора със зелен сертификат или отрицателен резултат от COVID тест ще могат да скачат за кръста в езерото на парк “Монтанензиум” в Монтана на Богоявление, съобщиха от общината. Участниците в ритуала ще трябва да представят и кръщелно свидетелство.

Преди хвърлянето на кръста Негово високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, ще отслужи тържествена света литургия и Велик Йордански водосвет. Службата ще започне в 9:00 ч. в  храм “Св. св. Кирил и Методий”. Непосредствено след нея литийното шествие ще се отправи към езерото. Маршрутът му ще премине по централната алея на бул. „Трети март” и ще завие наляво по ул. „Александър Стамболийски”, за да стигне до водоема.

Всички участници в изваждането на кръста ще бъдат благословени от архимандрит Антим и ще получат възнаграждение за своята съпричастност към големия християнски празник и към традицията.

Организаторите апелират към присъстващите за спазване на противоепидемичните мерки – носене на маски или дистанция от минимум 1,5 метра.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети