Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В още няколко града влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

Общество

В още няколко града влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

В още няколко града влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки - Tribune.bg
Снимка:

Детските градини в Свищов не работят

Учениците в още няколко области преминават на електронно обучение за две седмици. В Кюстендил те ще се обучават онлайн до 4 април включително.
За различни възрастови групи, присъствени часове няма да има в Пазарджик, Свищов, Кюстендил, Добрич и Сливен.
И детските градини в Свищов затварят. Кметът на града Генчо Генчев обясни, че това се налага заради големия процент на заразени с коронавирус. Той уточни, че това ще е превантивна мярка, за да няма наплив от пациенти, предава бТВ.
Във Варна и областта, учениците от шести до 12-ти клас минават на онлайн обучение.
По решение на родителите децата, записани на задължително предучилищно образование в детска градина или училище, могат да отсъстват по желание на родителите след писмено уведомяване и съгласие на директора на учебното заведение.Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други организирани мероприятия за всички възрастови групи, с изключение на състезанието „Европейско кенгуру“, пролетно математическо състезание - при строг пропускателен режим и спазване на противоепидемичните мерки.Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театри, концерти, занятия по творческо и музикално изкуство.Всички заведения за хранене и развлечения ще продължат да работят, но трябва да осигуряват физическа дистанция от метър и половина между облегалките на столовете, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни лица без придружител в ресторанти и заведения. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети