Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В първия учебен ден: Момче от Русе е с положителен тест за COVID-19

Общество

В първия учебен ден: Момче от Русе е с положителен тест за COVID-19

В първия учебен ден: Момче от Русе е с положителен тест за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Учениците са под карантина

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб. По информация на БНТ момчето е ученик в 11 клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“. Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември. В следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавирус.

По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

„Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло“, каза пред БНТ директорът на учебното заведение Галина Бобева.

„Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, допълни тя.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати