Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Пета градска в София има случаи на COVID-19 – приемат само пациенти за диализа

Общество

В Пета градска в София има случаи на COVID-19 – приемат само пациенти за диализа

Снимка:

В „Пета МБАЛ София“ ЕАД ще се приемат само пациенти за диализно лечение. Причината е, че има потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение и от Регионалната здравна инспекция са издали заповед за преустановяване приема на пациенти.

В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция.

 Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина веднага след установяване на случаи на пациенти с коронавирус, съобщиха от лечебното заведение.

Медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се  поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.

След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението  и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.

Взетите мерки са в съответствие на изискванията на Столичната РЗИ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още