Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В петък пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Боянски водопад" в София

Общество

В петък пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Боянски водопад" в София

Снимка:

Очаква се работата по трасето на трамвай 5 да започне през март-април

На 23 октомври -петък ще бъде отворено за движение кръстовището на булевард "Тодор Каблешков" и улица "Боянски водопад" в столичния квартал "Манастирски ливади"-изток. Това каза зам.-кметът по строителство в Столичната община Ангел Джоргов, който провери как текат строителните дейности на място.

"След това, за около две седмици, ще бъде затворено кръстовището на булеварда с улица "Костенски водопад". Ще бъдат довършени тротоари, бордюри по булеварда от ул. "Костенски водопад" до ул. "Деян Белишки", малко преди кръстовището с ул. "Луи Айер", каза още той.

Джоргов обясни, че заради дъждовните дни през юни и юли се е натрупало закъснение от около месец.

"Строителят също така трябваше да се съобрази с няколко проекта за топлопроводи и газопроводи по линия на частни инвеститори, както и премахването на топлофикационен колектор, който се оказа, че не е действащ", посочи още зам.-кметът и добави, че по време на строителството са се натъкнали на сградни отклонения, които не са били отразени в кадастралната карта.

"Към средата на месец ноември ние ще сме готови до кръстовището с ул. "Лиу Айер". Самото кръстовище ще го работим през следващия строителен сезон, както и рехабилитацията по северното платно, където ни предстои да положим нов износващ пласт и нови тротоари. Тъй като влизаме в зимния сезон, ще оставим тези видове работа за напролет", уточни Джоргов. Той изчисли, че забавянето ще бъде с около 80 дни, за което няма да санкционират изпълнителя, тъй като то не е по тяхна вина, но при увеличаване на закъснението, ще бъде наложена санкция.

За.-кметът увери, че работата по други обекти няма да бъде замразена и коментира, че се надява преди зимата да приключат ремонтните дейности по „Николай Коперник" в участъка от хотел „Плиска" до "Шипченски проход“.

Зам.-кметът разкри част от бъдещите проекти, които се очаква догодина да се реализират. Той каза, че съвсем скоро очаква да бъдат отворени ценовите оферти за ремонта на трасето на трамвай 5 и се надява до края на годината да сключат договор с изпълнител, а работата по трасето да започне през март-април.

"Там срокът на строителство е две години. Трасето на трамвая е за основен ремонт, говорим за целия участък – от ул. „Алабин“ до кв. „Княжево“, като от проекта е изключен участъкът при Руски паметник", обясни Джоргов и добави, че върви проектирането и на „Тодор Каблешков“ от „Луи Айер“ в посока изток, така и на ул. „Филип Кутев“, тъй като двете улица са част от вътрешния градски ринг и изграждането им е приоритет за общината в следващите години.

„В същото време върви поръчка на инженеринг и за източната тангента между „Северната скоростна тангента“ и „Ботевградско шосе““, посочи още той и каза, че сред плановете им са и „Първа българска армия“, бул. „Рожен“ и още няколко улици.

Джоргов обяви, че скоро общината ще обяви и тригодишната си програма за изграждането на нови детски градини в София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още