Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт

Общество

В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт

Снимка:

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в Плевен, заяви Спартански

Дезинфекция на общински обекти започна от днес в Плевен, обяви на среща с журналисти кметът на Общината Георг Спартански.

Такава беше извършена и на тролейбусите, намиращи се в режим на изчакване на смяната си в тролейбусното депо. Във връзка с обявената епидемиологична обстановка от днес започна дезинфекция и на помещенията в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”, в ОП „Жилфонд”, ЕСГРАОН, Автогара Плевен, както и в сградата на Община Плевен и стаи в Областна администрация. Дезинфекцията ще е периодична.

„Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в Плевен“, каза Спартански.

Той обобщи, че достъпът до детски ясли и градини е прекратен, Детска кухня и Домашният социален патронаж работят, но при засилени мерки за сигурност. Отменени са всички културни, спортни и масови мероприятия в общината. Залите, собственост на Община Плевен, са заключени.

„Ситуацията не е приятна, но има достатъчно информация на базата на опита на другите държави в борбата с коронавируса как се разпространява, какви са симптомите, какви са личните предпазни средства. Обръщам се към хората с апел да спазват висока лична хигиена. Избягването на посещение на затворени помещения с много хора е въпрос на личен контрол и проява на самосъзнание”, коментира кметът. Той призова да се спазват разпоредените мерки.

Ръководството на Община Плевен е поискало в разговор с представители на централната власт допълнителни количества маски. Доставката им започва от днес и ще продължи в следващите дни.

„Забрана на достъпа до града и излизането от него не са обсъждани. Личното ми мнение е, че такива не се налагат”, каза още кметът на Плевен Спартански.   

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още