Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт

Общество

В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт

В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт - Tribune.bg
Снимка:

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в Плевен, заяви Спартански

Дезинфекция на общински обекти започна от днес в Плевен, обяви на среща с журналисти кметът на Общината Георг Спартански.

Такава беше извършена и на тролейбусите, намиращи се в режим на изчакване на смяната си в тролейбусното депо. Във връзка с обявената епидемиологична обстановка от днес започна дезинфекция и на помещенията в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”, в ОП „Жилфонд”, ЕСГРАОН, Автогара Плевен, както и в сградата на Община Плевен и стаи в Областна администрация. Дезинфекцията ще е периодична.

„Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в Плевен“, каза Спартански.

Той обобщи, че достъпът до детски ясли и градини е прекратен, Детска кухня и Домашният социален патронаж работят, но при засилени мерки за сигурност. Отменени са всички културни, спортни и масови мероприятия в общината. Залите, собственост на Община Плевен, са заключени.

„Ситуацията не е приятна, но има достатъчно информация на базата на опита на другите държави в борбата с коронавируса как се разпространява, какви са симптомите, какви са личните предпазни средства. Обръщам се към хората с апел да спазват висока лична хигиена. Избягването на посещение на затворени помещения с много хора е въпрос на личен контрол и проява на самосъзнание”, коментира кметът. Той призова да се спазват разпоредените мерки.

Ръководството на Община Плевен е поискало в разговор с представители на централната власт допълнителни количества маски. Доставката им започва от днес и ще продължи в следващите дни.

„Забрана на достъпа до града и излизането от него не са обсъждани. Личното ми мнение е, че такива не се налагат”, каза още кметът на Плевен Спартански. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати