Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Пловдив започна масовото изследване за коронавирус на учителите

Общество

В Пловдив започна масовото изследване за коронавирус на учителите

В Пловдив започна масовото изследване за коронавирус на учителите - Tribune.bg
Снимка:

В Пловдив започна масовото тестване на учителите с бързи антигенни тестове. Пробите се взимат в училищата от медицинските сестри, които се минали през обучение в Регионалната здравна инспекция. В Пловдивска област ще бъдат изследвани за короновирус близо 7 хиляди учители в 193 училища. Една от първите тествани е Деница Николаева, която преподава на трети клас в училище „Свети Седмочисленици“. Всичките 53 учители от учебното заведение ще бъдат изследвани. А за да няма струпване пред медицинския кабинет, има предварително изготвен списък.

„На първо място е важно здравето на децата и да го опазим. По този начин, като сме сигурни, че сме добре, т.е. като си направим теста ще можем да постъпим отговорно към тях. Не само към тях, а и към родители, колеги, персонал и колектив“, каза Атанас Василев - възпитател на 4 клас.

След обучението, което са минали в РЗИ Пловдив, медицинските лица се чувстват доста по-уверени при взимането на пробите. Те осъзнават спецификата на теста и вероятността при неправилно взет секрет да се отчете фалшив резултат. „На колегите им трябваше време да получат малко повече информация за ваксините и към този етап имаме 36% от нашия педагогически персонал, които са заявили желание да бъдат ваксинирани“, каза Денка Генчева, директор на СУ „Свети Седмочисленици".

Броя на желаещите учители да се ваксинират, нараства, отчитат и от РЗИ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати