Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В последните си дни като министър Николай Събев обяви сливането на БДЖ

Общество

В последните си дни като министър Николай Събев обяви сливането на БДЖ

В последните си дни като министър Николай Събев обяви сливането на БДЖ - Tribune.bg
Снимка:

Събев анонсира преструктурирането през февруари

Министърът на транспорта и съобщенията в оставка подписа решение за преобразуване и одобри договора за създаване на „Национална компания Български държавни железници“ ЕАД.

Преобразуването се реализира чрез вливане на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и на „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД в „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД и неговото преименуване, информират от ведомството.

През февруари министър Николай Събев представи бъдещото преструктуриране,  част от  мащабната промяна в транспортната система на България.

Според данните му новото дружество ще оптимизира бизнес и оперативните процеси чрез цялостна реорганизация на оперативното планиране, управление и контрол на движението на пътническите и товарни влакове.

Ефектите били свързани с промяна на структурата и броя на администрацията в обединената компания, намаляване на разходите и на времето за пътуване на дълги разстояния. Сред очакваните резултати са повишаване на стандарта на обслужване и осигуряване на транспортна свързаност с европейската железопътна система.

Това щяло се отрази положително върху себестойността на предлаганата железопътна услуга за превоз на пътници и товари, ще повиши нейното качество и ще я направи привлекателна за потребителите.

"Стъпките по оздравяване на БДЖ, заедно с новите влакове, които МТС ще придобие по Плана за възстановяване и устойчивост, ще върнат на българите удобството в железопътния транспорт", заяви уверено Николай Събев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати