Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България

Общество

Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България

Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България - Tribune.bg
Снимка:

Не подлежат на карантина идващите от България граждани, които престояват на румънска територия по-малко от 3 дни

Румъния въвежда задължителна 14-дневна карантина за влизащите от България граждани с определени изключения, като мярката е в сила от 21:40 часа на 3 ноември 2020 г. Това съобщават от пресцентъра на МВнР.

По информация на посолството ни в Букурещ не подлежат на карантина идващите от България граждани, които престояват на румънска територия по-малко от 3 дни (72 часа), ако представят отрицателен тест за коронавирус.

Влизащите за по-дълъг период граждани могат да бъдат освободени от карантина след 10-ия ден, ако направят тест за коронавирус на 8-ия ден от карантината, който да даде отрицателен резултат, и не проявяват специфични за COVID-19  симптоми.

Румънските власти не изискват тест за коронавирус за транзитно преминаващите през територията на Румъния (в рамките на 24 часа), както и за водачите на тежкотоварни превозни средства.

Мярката бе въведена, след като страната ни бе включена в списъка на рискови държави / области заедно с още 30 държави, като България заема последното място в него по брой заразени на 100 000 души.

Списъкът с рисковите държави/области може да бъде намерен на следния адрес: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2067-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-2-11-2020/file

При необходимост от съдействие сънародниците ни могат да се свържат с Българското посолство в Букурещ на следните телефони: +40 (0) 21 230 21 50; +40 (0) 21 230 21 59.                                                                                                                                                    

                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети