Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В събота започва рехабилитацията на нов участък от бул. „България“

Общество

В събота започва рехабилитацията на нов участък от бул. „България“

Снимка:

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли

На 4 юли, събота, започва рехабилитация на нов участък от бул. „България“. Строителните екипи ще работят в участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до бул. „Гоце Делчев“ в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно /посока Бояна/, което е обновено тази пролет, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея.

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли. За същия период автобусите от линии № 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. „България“. Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 „Бул. Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ се измества преди бул. „Гоце Делчев“, непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 „Ул. Тодор Каблешков“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ ще се измести назад преди ул. „Тодор Каблешков“, непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

Продължава рехабилитацията на участъка на бул. „България“ между Околовръстен път и кв.Бояна, където се полага асфалтова настилка.

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул. „Тодорини Кукли“ в участъка между от ул. „Александър Екзарх“ и ул. „Витиня“. До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък . Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 „Ул. Тодорини кукли”/, /с код 1612 „Стадион Г. Аспарухов” и с код 1869 „Ул. Витиня“/ в северното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още