Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В Старозагорско изграждат свръхмодерна система за предупреждение при извънредни ситуации

Общество

В Старозагорско изграждат свръхмодерна система за предупреждение при извънредни ситуации

В Старозагорско изграждат свръхмодерна система за предупреждение при извънредни ситуации - Tribune.bg
Снимка:

Предстои и модернизация на системата на телефон 112

Стара Загора и Гълъбово ще се сдобият със система от ново поколение за ранно предупреждение и оповестяване на населението при извънредни ситуации. Това съобщиха от Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР. Реализацията на проекта стартира днес. Стойността му е 2 875 025 лева.

Проектът се финансира със средства на Фонд „Вътрешна сигурност“, приоритетна ос „Рискове и кризи“ и обхваща градовете Стара Загора и Гълъбово.

„Ще се запълнят отдавна идентифицирани проблеми, свързани със системите за ранно оповестяване. Реализацията на проекта най-общо ще доведе до осигуряване на възможност за ранно. Освен това ще бъде улеснено изпълнението на задълженията на МВР, свързани с възможностите за провеждане на държавната политика за превенция и защита на населението и на критичната инфраструктура. Работим общо по 61 проекта. Аз нямам съмнения, че работата и по този проект ще протече гладко и без съществени трудности“, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер.

До момента такава система е изградена в десет областни града и в населените места в 30 километровата зона около АЕЦ Козлодуй.

В Старозагорско е извършено акустично планиране и са подбрани подходящите места за монтиране на сирените.

Проектът предвижда и модернизация на системата на телефон 112. До средата на годината в Министерски съвет за одобрение трябва да бъде внесена концепция за изграждане на система от ново поколение, базирана на най-съвременните технологии. Най-голямото предимство на новата система е създаването на единна платформа, така че всички служби и институции, които имат ангажимент към спасяване на човешки живот да могат да ползват необходимата информация за оказване на пълно съдействие.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети сирени, МВР, 112

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати