Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В столицата днес: Коледна елха, ретро трамвай, празничен концерт и фойерверки

Общество

В столицата днес: Коледна елха, ретро трамвай, празничен концерт и фойерверки

Снимка:

Запалване на коледната елха пред НДК и празнична програма в София

Из въздуха започва да витае коледният дух! В първия ден на декември точно в 18:00 в парка пред НДК ще бъде запалена елхата на София. Запалването ще бъде съпроводено и с празнична програма, фойерверки и концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу.

В празника ще участват вокалните групи „Радиодеца“, „Пламъче, квартет „Славей“, група от школата на Мими Иванова и Развигор Попов, фолклорен ансамбъл „Люлин“, стипендианти от фондацията „Стоян камбарев“, Хайгашод Агасян, Дони и Нети. За децата ще има и томбола с награди.

По традиция светлините на голямото коледно дърво ще бъдат запалени от кмета Йорданка Фандъкова. Заедно с 40-те приказно украсени живи „Елхи на таланта“, които също ще грейнат днес, те ще образуват красива светлинна алея, която дълго ще радва столичани и гостите на града.

Каузата „Елхи на таланта“ е благотворителна, като нейната идея е всеки, който иска, да украси жива елха и да направи дарение. Средствата, събрани от нея, ще отидат за финансирането на 5 едногодишни стипендии на млади таланти в музиката и киното. Кампанията ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда. След свалянето на украсата, всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, слагайки начало на „Гора на таланта“.

В празничната програма е включен и ретро трамвай, който ще се движи по софийските улици между 11:00 и 14:00 часа. Маршрутът е: пл. „Възраждане“ – бул. „Христо Ботев“ – „Петте кьошета“ – НДК – пазар „Иван Вазов“ и обратно. За забавлението на пътниците с песни и театрални етюди ще отговарят актьори от Театър „Сириус“. На послушните деца ще бъдат раздадени и подаръци книжки.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още