Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В страната осигурени 15 000 дози хлорохин

Общество

В страната осигурени 15 000 дози хлорохин

В страната осигурени 15 000 дози хлорохин - Tribune.bg
Снимка:

Обмислят да го дават на заразени с коронавирус и в домашни условия

„В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения“. Това заяви Пред NOVA директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение, преди да се стигне до тежки усложнения.

„Може би ще променим тактиката. Може да търсим тези пациенти и да им даваме по-рано лекарства. А не, когато ги интубираме“, поясни Балтов.

Той допълни, че хлорохина може да се дава и в домашни условия.

„Почивните дни и хубавото време са проблем и това ни тревожи много. Това, което правят недисциплинарите хора ще се отрази до 10 дни. Тогава ще започнат да растат случаите. Не мислете, че това е просто хипотеза. Вирусът вече витае във въздуха на София", поясни Балтов.

По думите му в страната има сериозна реорганизация на всички лечебни заведения. „В началото, когато бяха първите случаи, ние бяхме с еднократни облекла, взети от кампанията с чумата. Само за един ден в „Пирогов“ се изхабиха 70 костюма. Знаете ли какво облекчение настъпи, когато получихме тези за многократна употреба? Освен това в момента няма място в България, където да няма маски", поясни Балтов.

Професорът благодари на всички дарители. „Благодаря на всички, които работят на първа линия, спазват дисциплината, на всички, които помогнат. Получихме дарение от NOVA, което е за детските клиники по неврохирургия“, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети