Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В ТЕЦ „Бобов дол“ горели отпадъци без разрешително

Общество

В ТЕЦ „Бобов дол“ горели отпадъци без разрешително

Снимка:

Горенето е преустановено, съобщи министърът на околната среда и водите

В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това стана ясно от думите на новия министър на околните среда и водите Емил Димитров, който беше на обиколка в района, предаде БГНЕС.

„Тук съм, за да окажа съдействие, няма задържани, няма замърсяване, има горене на отпадък, за който няма разрешително“, каза министърът.

Той заяви, че няма право да говори, тъй като има образувано досъдебно производство в Районна прокуратура-Дупница. „Горенето е преустановено“, категоричен е министър Димитров.

По-рано днес стана ясно, че под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване за престъпление против народното здраве и против околната среда в ТЕЦ „Бобов дол“.

По сигнал на ТД „Национална сигурност“ и икономическа полиция при ОД МВР на гр. Кюстендил, екип от прокурори и следователи, съвместно с представители на РИОСВ Перник, са извършили следствени действия във връзка с информация за управление на опасни отпадъци не по установения ред и горене на същите без комплексно разрешително от РИОСВ Перник. На свой ред това би могло да води до евентуално замърсяване на околната среда и да създава опасност за здравето на хора, животински и растителни видове.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания. Разследването продължава.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още