Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вълчев: 170 000 ученици влизат в час утре

Общество

Вълчев: 170 000 ученици влизат в час утре

Вълчев: 170 000 ученици влизат в час утре - Tribune.bg
Снимка:

1000 са заявленията децата да не учат присъствено, а онлайн

170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, коментира за Нова тв министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Нормално е родителите да са притеснени, но не може да затворим образователната система за продължително време - 1-1,5 години“, изтъкна просветният министър. Той припомни, че от 4 седмици вече над половин милион души са в образователната система в началния етап на обучение.

„1,1 млн. са всички ученици и учители, ако тръгнат заедно. Около 1000 са заявленията децата да не учат присъствено и да са само онлайн“, поясни министър Вълчев. По думите му от утре всички прозорци в учебните помещения ще се отварят в междучасията, а големите ученици ще носят маски и в час. Закупени са около 9000 въздухопречистватели на въздуха.

„Има една сдържаност при някои учители за ваксинация, но когато повече хора се ваксинират и процентът на учителите ще нарасне. Учителите са една представителна извадка на обществото, няма как да е различно“, смята Красимир Вълчев. Самият той ще се ваксинира, когато му дойде редът. Според него всички видове ваксини спасяват по 5 млн. души годишно.

„Вече дадохме възможност на училищата да изберат дали да удължат учебната година, проблемът е, че юли вече е много топло и е отпускарски месец“, посочи Вълчев. По негова оценка 1-и и 4-и клас, на практика, не били учили по-малко от предходни години и няма загуби от обучението в електронна среда.

„Началото на учебната година на 15 септември е записано в закона, но аз като министър не възнамерявам да предложа такава промяна“, обясни образователният министър по повод информации, че новата учебна година може да почне на 10 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети