Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вълчев: Изпитите след 7 и 12 клас ще са през юни

Общество

Вълчев: Изпитите след 7 и 12 клас ще са през юни

Вълчев: Изпитите след 7 и 12 клас ще са през юни - Tribune.bg
Снимка:

До 10 май трябва да има вариант за детските градини и малките ученици

„Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Изпитите най-вероятно ще бъдат през юни”, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Премиерът съобщи, че апелира към родители, синдикати, експерти да бъде предложен вариант за учениците между 7 и 12 клас. „За тях е важно физически да завършат учебната година. Това важи и за кандидатстването. За другите – ще пускаме ли детските градини, как, това до 10 май трябва да го имаме като вариант“, обясни Бойко Борисов

Той беше категоричен, че няма да се режат пари в образованието.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Зорница А учениците в самостоятелна форма, които трябва да полагат изпитите за годишнина оценка, как ще стане? Не ми се иска да се дипломирам другата година и да съм пак самостоятелна, защото и без това е трудно! Дистанционното обучение е също като самостоятелната форма - и двете са еднакво трудни!!!! Казвам го от опит!
Искам да положа изпитите сега, дори съм готова с маската да бъда, но да положа и матурите по Български език и литература и матурата по професия Готвач, за придобиване на професионална квалификация.
27.04.2020 20:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати