Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По 30 лв. допълнително за интернет на учителите

Общество

По 30 лв. допълнително за интернет на учителите

По 30 лв. допълнително за интернет на учителите - Tribune.bg
Снимка:

Методиката за обучение в електронна среда не може да се изработи толкова бързо, заяви Вълчев

Методиката за обучение в електронна среда не може да се изработи толкова бързо, коментира на парламентарен контрол  министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.  

"Нито една система не е настроена да обучава предимно в електронна среда, както се наложи през последните осем месеца. Няма съмнение, че това е предизвикателство, с което българската образователна система се справя относително добре“, изтъкна образователният министър.

По думите му това предизвикателство да се работи онлайн в училищата ще остане и след пандемията. Красимир Вълчев бе категоричен, че учебните програми и планове не зависят задължително от средата, в която се преподава.

Учителите получават допълнителни средства, с които да компенсират разходите си по време на онлайн обучението, стана ясно от думите на министъра.

„Има подписан анекс към колективния трудов договор, в който са одобрени допълнително 30 лв. за заплащане на интернет на учителите и за консумативи“, обяви той.

Министър Вълчев увери, че няма учители, които по време на пандемията да не преподават в електронна среда заради липса на устройства. „Може някъде да не преподават заради други фактори, но не и заради липса на устройства“, категоричен бе той.

Просветният министър уточни, че има различни мнения по въпроса как влияе средата на процеса на обучение и едни специалисти твърдят, че методиката не се различава от средата, а други твърдят, че следва да се различава.

"За това сме организирали възлагането на изработването на методика от висшите училища. Няма кой друг да я създаде освен съответните катедри. Това, което проучихме е, че в момента има отделни материали, но няма цялостна методика и това е факт. Не може да се изработи толкова бързо една методика. Помогнаха ни висшите училища да изработим и помагало за родителите, което също отне повече време, отколкото ни се искаше. Убеден съм, че това помагало ще бъде полезно и занапред. Предстои да го популяризираме", завърши министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати