Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Общество

Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Снимка:

До утре се надявам всички ученици да стартират ефективно дистанционното обучение, посочи образователният министър

Няма да има нулева учебна година. Това посочи министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерски съвет. Той подчерта, че 60% от учебната година вече е минала и за останалият материал са необходими около 30-35 дни.

В момента се търсят варианти за преструктуриране на учебния материал. Обмисля се вариант пролетната ваканция да бъде трансформирана във Великденска. За момента обаче нито един от възможните варианти не е окончателен, тъй като ситуацията е динамична.

Към днешния ден над 90% от училища или 89% от всички ученици в страната са преминали към електронна форма на обучение заради коронавируса, стана ясно още от думите на Вълчев.

Останалите 11% от учениците не могат да ползват онлайн часове заради липса на Интернет. С някои от тях ще се работи и по телефона, или ще се разпечатват материали.

Към момента близо 2000 учители нямат техническа възможност да преподават онлайн. За тях ще се закупи техника следващите дни. Осигурени са между 1 и 2 млн. лв. по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„До утре се надявам всички ученици да стартират ефективно дистанционното обучение“, посочи Вълчев.  

 


Коментари (1)

Ц.Петкова г-н Вълчев, какво се случва с нашите деца и внуци, които заминаха по програма ЕРАЗЪМ в страни от Европа, след като и там са затворени университетите? Поставете се на нашето и тяхното място! Имам внук, който е в ЗАДАР- Хърватия и всички сме в невидение, а и по този въпрос не се говори?
16.03.2020 15:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив