Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валентин Радев: Това е заблуден дрон. Не сме цел

Общество

Валентин Радев: Това е заблуден дрон. Не сме цел

Валентин Радев: Това е заблуден дрон. Не сме цел - Tribune.bg
Снимка:

„Това е заблуден дрон. Няма опасност. Не сме цел, отцепен е районът“. Това каза експертът по взривове Валентин Радев в предаването „Лице в лице“ във връзка намерения и взривен дрон край Тюленово. „Това е част от случващото се във войната в Украйна. Паднал е във водата и теченията са го отнесли до наши води. Не мога да кажа дали е руски или украински“, каза Радев.

„Браво на будния гражданин, който е подал сигнал. Това е по-важното – че е отцепен районът“, каза той. „Ако е било опасен боен дрон, е трябвало да се отиде през нощта, но случая не е такъв“, категоричен бе Радев.

По думите му, когато Тагарев казал, че ежемесечно се унищожавали боеприпаси, имал предвид не такива от войната в Украйна, а такива, които са използвани в наши учения.

„За първи път е засегната наша територия от войната в Украйна“, посочи Радев. „Ние сме НАТО и НАТО е готово да се справи с войната“, каза той.

По думите му, ако бил военен министър щял да прати снимка на украинския си колега ида го попита дали е техен дрон.

„Един министър на отбраната никога не казва цялата информация по обясними причини. В случая няма особена тайна. Можеше да има нещо, ако беше насочено към нас. Тогава и аз щях да питам Тагарев какво става“, посочи Валентин Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати