Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валентин Стоянов: Ако не се увеличат заплатите, след 2 февруари служителите на пощите излизат на протест

Общество

Валентин Стоянов: Ако не се увеличат заплатите, след 2 февруари служителите на пощите излизат на протест

Валентин Стоянов: Ако не се увеличат заплатите, след 2 февруари служителите на пощите излизат на протест - Tribune.bg
Снимка:

„Искаме увеличение на заплатите с 25%, увеличение на ваучерите за храна с 40 лв. и подобряване на условията на труд на работещите в Български пощи. Ако това не се случи, след 2 февруари излизаме на протест”. Това заяви за БГНЕС Валентин Стоянов, председател на синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ.

Стоянов уточни, че от началото на 2022г. Синдикалната федерация на съобщенията води борба за увеличение на заплатите на служителите в Български пощи, тъй като средните заплати на 2/3 от работещите са малко над минимума на миналогодишната работна заплата.

„Ние сме внесли исканията на синдикатите в новото ръководство на Български пощи. На този етап сме в символични протестни действия, ще спазим законите”, заяви още Стоянов и продължи: На 2-ри февруари имаме уговорка с ръководството на Български пощи да ни приеме, за да коментираме увеличението на заплатите на служителите, но ако това не се случи, правим подписка и минаваме към началото на протестни и след това ефективни стачни действия”, обясни още Валентин Стоянов.

 


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати