Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валентин Вацев: Протестът премина във фонов режим и е напът да се провали

Общество

Валентин Вацев: Протестът премина във фонов режим и е напът да се провали

Снимка:

Ако Борисов остане до края на септември, той ще успее да дострои газопровода и ще бъде победител, смята анализаторът

В наши дни в България преобладава негативизмът – хората, които движат процесите, могат по-ясно да обяснят и по-конкретно могат да кажат какво не искат, отколкото какво искат. Протестът е напът да се осуети и да се провали поради едновременното наличие на три основни причини, коментира анализаторът доц. Валентин Вацев пред БНР.

„Първо, координационният субект на протеста се разцепи – там се разделиха на леви и десни и това е гаранция, че процесът няма да завърши успешно. В началото имаше чист морален гняв, който даваше възможност да се надяваме, че нещата ще тръгнат по-бързо“, посочи той.

Според него втората причина, поради която протестът ще се провали е, че демонстрантите са били много силни с искането за оставка и „Мутри, вън!“: „Но конкретна програма зад това искане не забелязах“, заяви доц. Вацев.

„Като цяло тези неща или успяват до 20-ия ден, или като докарат до 43 дни, това означава, че просто е изпуснат импулсът…Протестът премина във фонов режим“, отбеляза доц. Вацев.

И подчерта, че днешното ръководство в лицето на правителството на Бойко Борисов е деморализирано и наистина е накрая на своя мандат, но това не значи, че те са напълно безпомощни.      

Той изрази увереност, че зад завесата на общественото внимание се водят „тънки, горещи и нервни преговори за това, кой все пак да оглави процеса – ще вземе ли българският соросианец властта, ще се добере ли до властните прерогативи или неговите противници ще успеят да го удържат“.    

Вацев уточни, че говори за Христо Иванов: „Това са остатъците от СДС, които навремето бяха соросоидални, но не напълно и не изцяло“.

„В момента остатъците на СДС в България са просто хора на „Отворено общество“, което заедно със самия Сорос не бива да бъдат бъркани с Америка“, изтъкна анализаторът.

Той посочи като трети проблем въпроса ще успее ли това правителство да дострои докрай тръбата, която наричат „Балкански поток“, „Български поток“, а според него „Турски поток“ на българска територия.

Ако Борисов остане до края на септември, той ще успее да дострои газопровода и ще бъде победител, без да обръщаме внимание на всички други обстоятелства и подробности, които за мен са важни, каза той.                    


Коментари (1)

plebs С легална процедура - вот на недоверие Радев, Нинова, Бойкикиев и разни черепи и мустаци НЕ УСПЯХА.
НЕ УСПЯВАТ и с улична партизанска "война".
Обратното.
Легални са, но няма да пиша каква им е легитимността.
20.08.2020 14:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още