Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валери Симеонов: Псевдоеколозите избързват с еуфорията си

Общество

Валери Симеонов: Псевдоеколозите избързват с еуфорията си

Валери Симеонов: Псевдоеколозите избързват с еуфорията си - Tribune.bg
Снимка:

Към настоящия момент България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдоприродната защита

„Псевдоприродозащитниците избързват с радостта си от съдебното решение, което обрича Банско на вечни опашки пред единствения лифт“. Това заяви пред БНТ Валери Симеонов по повод решението на ВАС, с което се блокира възможността за изграждането на втори лифт на Банско.

„Към настоящия момент България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдоприродната защита, защото това са псевдо резултати - те нито водят до опазването на природата, нито помагат за регионалната политика - зачеркнахме един цял регион - Югоизточния, голяма част от който се изхранва и зависи от това дали ще има втори-трети-пети лифт на Пирин, сега е лишен от този най-лесен източник на доходи – туризма“, смята председателят на НФСБ.

Той заяви и че ще инициира промени в законодателството, които ще дадат възможност за развитие на зимния туризъм в планините. По думите му именно туризмът е най - бързият начин за вдигане на доходите.

„Не е нормално в България да има над 30 % защитени територии, докато в европейските държави те са 10-12%. Отново ще вкарам за гласуване в Народното събрание промените в закона за горите. Поради честите смени на правителства и недостатъчната твърдост на управляващите, зелените са се възползвали и на практика те са писали закона за горите. Там се изискват промяна на предназначението на горските територии, което им дава възможност да бавят проектите с 10, 15 години“, обясни още Симеонов.

Това заяви пред БНТ Валери Симеонов по повод решението на ВАС, с което се блокира възможността за изграждането на втори лифт на Банско.

 


Коментари (4)

Петя Еуфория за какво, за стопиране на развитие, за намаляване на туристи и приходи, за убиване на бизнеси, за какво?
17.01.2019 13:01 / Отговор
Мартина Дано еколозите да не са тези, които се смеят последни в тоя случай.
17.01.2019 14:41 / Отговор
Весела Време е Валери Симеонов да свърши нещо полезно. Дано спази обещанието си и да вкара за гласуване в Народното събрание промените в закона за горите, за да има в Банско втори лифт. Колкото до еколозите - те са враг на държавата и на туризма.
17.01.2019 15:53 / Отговор
Христо Тома Белев специално от поне десетиление работи срещу интересите на страната, не само за ски туризма, но и за пътища, ВЕЦ-ове и т.н.
18.01.2019 07:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати