Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валери Симеонов: Трябва пълно затваряне! Вече се мре яко

Общество

Валери Симеонов: Трябва пълно затваряне! Вече се мре яко

Снимка:

„Аз съм твърдо за пълно затваряне и подкрепям изцяло мнението на специалистите“, заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват мерките“, посочи той.

И допълни:“ В крайна сметка има едно по-важно нещо от икономиката и това е човешкия живот.“

Симеонов обясни, че разбира много добре проблемите на малкия и средни бизнес в страната. Държавата не е спирала да помага, категоричен беше той.

Симеонов отбеляза, че говори за ограничаване и забрана на всякакви обществени прояви и грубото потъпкване на мерките. Като пример даде парти в пловдивска дискотека, което е минало без маски и дистанция.

„Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и шеф на Напоителни системи. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, защото вътре са били тези хора. Аз лично ще питам вътрешния министър за трите проверки и защо е погазен закона. Ето точно това грубо погазване на закона от ръководни лица дразни хора. Това заведение е можело да бъде затворено само по Закона за шума, да не говорим за извънредното положение, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните мерки“, каза той.

Според него не трябва да се критикува само и единствено държавата. „Мерките са правилни. Виждате какви глупости свършиха в Западна Европа“, каза Симеонов.

По думите му е възможно е и Народното събрание да работи дистанционно, но се надява да не се стига до тази крайна мярка, въпреки че броят на депутатите заразени с COVID-19 расте. „В парламента спазваме мерките, но утре на Председателски съвет ще поставя въпроса как ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е необходим един буферен период да свикнем, но съм убеден, че няма да има проблеми“, каза той.  


Коментари (2)

Увреден от майките на деца с увреждания Увредените от системата майки ще протестират ли довечера?Питам,защото имам излишна злоба за изливане!
04.11.2020 10:11 / Отговор
Цирк Бабикян май закри сезона, но Черните тениски продължават да рият...
04.11.2020 10:29

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още