Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валерия Велева: Референдум за "президентска република" е чиста PR акция

Общество

Валерия Велева: Референдум за "президентска република" е чиста PR акция

Валерия Велева: Референдум за президентска република е чиста PR акция - Tribune.bg
Снимка:

За датата на изборите трябва да се спази Конституцията – а именно президентът е длъжен  в „разумен срок“  да разпусне парламента и да насрочи избори. Тълкуването на този срок обаче е обтекаемо.  Все пак, до края на седмицата трябва да се очаква това решение. Това означава избори на 26 март или 2 април, понеже после идват Великденските празници, заяви пред БНР Валерия Велева

По думите и, ясно е че този парламент е напълно изчерпан, излишно е да се губи ценното време на държавата.

„Неяснотите обаче са чувствителни – няма яснота кой с кого възнамерява да се коалира или не.  Затова отсега не бива да се върви с митове, опорки или мантри по темата, за да не се вменяват такива неща на българския избирател. В последните две години българските партии не успяха да създадат работещо правителство,  това означава, че те са в тежка криза. И отговорността си е чилно тяхна – на партиите."

България в момента е в политическа криза и това е крайно опасно, понеже може да прерасне в Конституциянона  криза. Все пак, това че накая няколко партии седнаха на една маса, макар и само да си поговорят, вдъхва някаква надежда, допуска Валерия Велева. 

По думите и, инициативата на ИТН за референдум за президентска република е чиста ПР акция, която цели да си вдигнат рейтинга  за предстоящите избори. 

„Промяната на формата на управлението изисква голям обществен консенсус, какъвто, виждаме че в обществото не същестува.Затова на тези избори е много важно какво ще кажат партиите на избирателите,  с какви послания ще ги убедят да отидат да гласуват” , категорична е известната журналистка.   

Антиконституционно е също така да произвеждаш партии като пост-функция на служебен кабинет. А след месеци да наречеш същите тези излъчени от теб хора шарлатани. В момента ситуацията е „Нероден Петко“ – преди да станат ясни новите изборни резултати не може да се прогнозира никакъв вариант за съставяне на правителство, коментира още Велева.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати