Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Валидираха пощенска марка, посветена на медиците на първа линия

Общество

Валидираха пощенска марка, посветена на медиците на първа линия

Снимка:

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев валидираха пощенска марка. Изданието е посветено на 85-годишнината от създаването на Спешната помощ в България. В церемонията участваха и изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки, председателят на Съюза на филателистите Спас Панчев и художничката на проекта Светла Дечева.

„Изданието е символичен жест на благодарност към медиците на първа линия, към хората, които са поели товара от очаквания и надежди“, каза министър Желязков. Той благодари на Министерството на здравеопазването и на Спешна помощ за усилията им за справяне с безпрецедентната ситуация, свързана с Ковид 19.

Валидирането на маркатаВалидирането на марката

Министър Желязков посочи, че на изданието е изобразена първата линейка, използвана от екипите на Спешна помощ. „Темата е вълнуваща за филателистите не само в България, но и по света“, отбеляза той.

„Около спешните медици се чувствам сред свои, защото съм започнал работата си в Центъра за Спешна медицинска помощ в София-област. Благодаря им за всичко, което правят. С ръка на сърцето мога да кажа, че те са спасителите на София, прекланям се пред техния труд.“, каза по време на церемонията министър Ангелов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още