Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ваня Кастрева: Очакванията за изключително голям пик до този момент не се оправдават

Общество

Ваня Кастрева: Очакванията за изключително голям пик до този момент не се оправдават

Ваня Кастрева: Очакванията за изключително голям пик до този момент не се оправдават - Tribune.bg
Снимка:

817 са карантинираните деца и ученици в София, съобщи началникът на РУО - София

Очакванията за изключително голям пик до този момент не се оправдават, съобщи за БНТ началникът на РУО – София Ваня Кастрева. По думите й всичко е много динамично и картината може във всеки един момент да бъде променена.

"Важно е да се спазват точно правилата и в преобладаващия брой от случаите децата са с положителен тест, придобит извън училище - през семейството или други контактни лица, което означава, че училището е една от най-контролираните среди", уточни Кастрева. По данни на Районното управление на образованието в София до снощи 817 са децата и учениците, които са карантинирани, което означава 4 деца на 1000, а при педагогическия персонал това е 2 на 1000.

Кастрева коментира прогнозите за затваряне на училищата от ноември като неоснователни. За нея те следва да се правят само след обективни обстоятелства, които променят картината и след решение на здравните власти.

"За да правим такива изводи, трябва да стъпим на обективни данни", настоя Кастрева. Тя подчерта , че освен Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката също е създало информационна платформа, в която директорите на училищата и детските градини всеки ден регистрират карантинираните случаи.

"Училището е най-контролираната среда, защото ние непрекъснато отговаряме на въпроси на родителите и контролираме доколко се спазват правилата", поясни Кастрева. Тя допълни, че все още не са налагани глоби за неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса в училище.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати