Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ваня Кастрева съветва приетите на второ класиране след 7 клас да се запишат

Общество

Ваня Кастрева съветва приетите на второ класиране след 7 клас да се запишат

Ваня Кастрева съветва приетите на второ класиране след 7 клас да се запишат - Tribune.bg
Снимка:

Моят съвет е приетите след 7 клас на второ класиране да се запишат, коментира  пред Euronews Bulgaria Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София - град.

По думите й кампанията за прием в гимназиите върви с пълна сила. Кастрева поясни, че във второ класиране автоматично се участва единствено в случаите, в които учениците не са се видели класирани на първо класиране.

"Има родители, заедно с техните седмокласници, които са поставили в желанията си само паралелки, за които на първо класиране не им достига балът. Затова те автоматично ще участват във второ. Но тези, които са се видели класирани, имаха няколко варианта- да се запишат, ако ги удовлетворява училището, ако това е тяхно първо желание, или да си подадат заявления за участие във втория етап на класиране. Заявлението им гарантира, че те ще участват", отбеляза началникът на Регионалното управление на образованието в София - град.

Ваня Кастрева предупреди, че ако класираните ученици не направят една от тези две стъпки, те отпадат и съответно, ще загубят класирането си. Тя изтъкна, че след второто класиране в кампанията за прием в гимназиите вече е от изключителна важност, ако учениците са  класирани, да се запишат.

Записването става в  училището, в което са класирани седмокласниците, с попълване на заявление и предоставяне на оригинала на свидетелството за завършено основно образование. За паралелките професионално обучение следва да се осигури и оригинал на медицинско свидетелство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати