Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Въпреки правилата: Група ученици пресича на червено на мястото, където Ани и Явор загубиха живота си (ВИДЕО)

Общество

Въпреки правилата: Група ученици пресича на червено на мястото, където Ани и Явор загубиха живота си (ВИДЕО)

Въпреки правилата: Група ученици пресича на червено на мястото, където Ани и Явор загубиха живота си (ВИДЕО) - Tribune.bg

Правилата за движение и загубените животи по столичните улици булеварди очевидно не плашат група ученици, които смело пресичат на червен светофар на бул. „Сливница“. Мястото е знаково – пешеходната пътека, на която Ани и Явор бяха блъснати и убити през май от 18-годишен шофьор.

Месеци наред техни роднини, приятели и граждани се събираха, палиха свещи и оставяха цветя на мястото, където младата двойка беше пометена.

От клипчето, публикувано във фейсбук групата „Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно“ се вижда как около 15-20 деца минава през едната част от платното като спира в средата и чака да им се даде път.

Столичната община взе мерки след трагичения случай с Ани и Явор като монтира остров за пешеходци, допълнително осветление в зоната на кръстовището, неравности в локалните платна. Светофарите работят денонощно. Беше взето решение и за поставяне на физически разделители по осевата линия. Сега остава правилата да се спазват не само от шофьорите, а и от пешеходците, за да не стига до инциденти на пътя, които понякога може да имат фатален край. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети