Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Въпреки забраната: Автобус с 30 души се опита да потегли към Рилския манастир

Общество

Въпреки забраната: Автобус с 30 души се опита да потегли към Рилския манастир

Снимка:

Автобус на туристическа агенция, пълен с 30 пътника, се е опитал да потегли за екскурзия до Рилския манастир, разказа NOVA. Пътуването е било организирано въпреки забраната на здравното министерство за подобна дейност.

Екскурзията била прикрита с табела „Случаен превоз“ на превозното средство. Проверка обаче е извършена от експерт от Министерството на туризма, полицията и Столична община.

„Забраната няма да ни спаси от болестта. Само ни спъвате тука. Всеки път ходим с екскурзия от години, с тая фирма и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, какво да направим“, казват пътници.

От фирмата бяха категорични пред институциите, че не са били наясно със забраната. Заявиха обаче, че се спазват всички мерки за безопасност. „Това е еднодневно пътуване с посещение на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е природен феномен на въздух, на открито“, казва представителят на фирмата Албена Минковска.

Проверката на туристическата агенция продължава. Днес на нарушителите беше издадено разпореждане да спазват заповедите на здравния министър.  


Коментари (2)

Дебел глоба за урок! Толкова много простотия се е навъдила на тези ширини,че не знам дали ще преминем кризата ,като нормални хора!
14.11.2020 18:52 / Отговор
дрон Боже, каква простотия! Ходел от години на екскурзия с тази фирма и нямал проблеми?!
15.11.2020 01:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема