Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вариант: Първи в класните стаи се връщат учениците от 7, 8 и 12 клас

Общество

Вариант: Първи в класните стаи се връщат учениците от 7, 8 и 12 клас

Снимка:

Датата, която се обсъжда, е 4-ти февруари

Първите, които ще се върнат към присъствена форма на обучение са учениците от 7, 8 и 12-и клас. Това съобщи на брифинг зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Това обаче ще се случи при условие, че броят на заболелите от коронавирус у нас продължи да намалява.

Датата, която се обсъжда, е 4-ти февруари.

„Условието е едно – да задържим ниската заболеваемост. Тя трябва да бъде под 120 на 100 000. Ако има рязка смяна и повишаване, ние ще се върнем към изцяло дистанционното обучение”, обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Доц. Кунчев посочи, че се разглежда вариантът в училище да присъстват средно около 38-40% от учениците от тези три класа, които ще се редуват.

Обсъдено е да има и ротация на класовете, например ако осмите класове две седмици са в училище, след това две седмици ще са онлайн. Крайното решение зависи от заболеваемостта.

Доц. Кунчев заяви още, че трябва да се установи какъв е процентът на заболелите от новия щам на вируса, защото ние няма как да нямаме болни. Според него, има и надежда и за висок процент учители, които искат да се ваксинират.

„След тази полезна дискусия със синдикатите, видяхме, че има положителна енергия от тяхна страна да съдействат и на изследването на антигени и на започването на имунизацията. Мисля, че в много райони ще започне още тази седмица ваксинирането , добави Кунчев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още