Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скандално: Терзиев е разрешил на Митрофанова да празнува руски военен празник в София

Общество

Скандално: Терзиев е разрешил на Митрофанова да празнува руски военен празник в София

Скандално: Терзиев е разрешил на Митрофанова да празнува руски военен празник в София - Tribune.bg
Снимка:

В навечерието на 100-я ден от управлението си кметът на София Васил Терзиев е дал разрешение на посолството на Русия и на посланик Елеонора Митрофанова да честват в столицата тържествено, с поднасяне на венци и цветя „Деня на защитника на отечеството“, съобщава сайтът „Фактор“, цитиран от БГНЕС.

Церемонията е насрочена за 22 февруари от 11 часа на Паметник-костница на Съветската армия в ж.к. „Лозенец“. Официално деня се отбелязва в Русия на 23 февруари.

Посланик Митрофанова е поискала решение от кмета на София чрез специално писмо, изпратено на Министерство на външните работи, което е препратено до кметството. Пак по същия канален ред Терзиев е можел да откаже честванията, защото има сериозни аргументи и основания за опазване на реда и гражданския мир. От Столична община вече са дали разпореждане до няколко институции за организацията и реда на движение в района на костницата.

23 февруари е обявен за празник на Съветската армия и Военно-морския флот през 1946 г. с указ на Сталин. След разпадането на СССР, по времето на президента Борис Елцин е прекръстен на „Ден на защитника на Отечеството“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати