Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Във всяка болница ще има COVID отделение с до 30 легла

Общество

Във всяка болница ще има COVID отделение с до 30 легла

Снимка:

Нямаме свободни легла, каза шефът на Александровска болница

Във всяка болница ще трябва да има COVID отделение с капацитет 25-30 легла. „Ако след Нова година обстановката не се успокои, ще преобразуваме и други отделения“, обясни пред NOVA директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус, каза той.

В момента в лечебното заведение има двама интубирани пациенти и петима в интензивно отделение. Заразените медици са 14, но са в добро състояние.

Лекарят обясни, че от понеделник влиза в сила ново разпореждане на здравното министерство за прекратяване на плановия прием. „Това се прави с цел разкриване на допълнителни легла”, каза проф. Богов.

Проф. Богов коментира и дали в болницата използват ремдесивир. “Разбира се, че използваме лекарството. То обаче не трябва да се дава на всеки заразен. Има строги показания. Затова има много разногласия относно това дали помага, или не. Леките случаи не бива да бъдат лекувани по този начин”, смята професор Богов.

По думите му коронавирусът нанася доста вреди на бъбреците. “Вирусът се захваща за ангиотензиновите рецептори, които на първо място се намират в белия дроб, а на второ - в бъбреците", заяви той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още