Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Въвеждат онлайн винетка за паркиране в София

Общество

Въвеждат онлайн винетка за паркиране в София

Въвеждат онлайн винетка за паркиране в София - Tribune.bg
Снимка:

Ползвателите на услугата локално платено паркиране вече ще могат да подават онлайн заявления за издаването на документа, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет/СОС/. С тази стъпка ще отпадне чакането за 35 000 граждани и разходването на 180 000 листа хартия всяка година.

"До момента, за да удостоверява правото си за винетен стикер за паркиране, шофьорите, живеещи в синя и зелена зона, трябваше да посещават определени офиси на ЦГМ, за да представят предварително подготвен набор от документи, дори ако единствено желаят да удължат срока на разрешението си. След въвеждането на онлайн винетния стикер, процедурата става изключително бърза и удобна. Спестяваме на близо 35 000 граждани десетки часове в офисите на ЦГМ за издаване на стикер.

Спестяваме и разпечатването на над 180 000 листа с документи всяка година - всеки ползвател на услугата досега трябваше да разпечати близо 5 различни документа всяка година. По този начин облекчаваме работещите хора в забързаното им ежедневие“, коментира председателят на СОС Георги Георгиев.

По думите му регистрацията ще се извършва изцяло електронно през всяко мобилно устройство от дома, офиса или друга точка на света.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати