Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Въздушната ни линейка пак на мисия: Тежко ранен в ПТП мъж от Търново

Общество

Въздушната ни линейка пак на мисия: Тежко ранен в ПТП мъж от Търново

Въздушната ни линейка пак на мисия: Тежко ранен в ПТП мъж от Търново - Tribune.bg
Снимка:

Медицинският хеликоптер излетя снощи от областната болница във Велико Търново към болница "Пирогов" в София. На борда му бе качен пациент с множество травми и в критично състояние.

Мъжът е 62-годишен, претърпял е тежка катастрофа до Полски Тръмбеш. Приет е в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" с политравма и медиците са потърсили въздушната линейка, за да бъде транспортиран до столицата, където да му се окаже високоспециализирана медицинска помощ, заяви след излитането на хеликоптера към "Пирогов" д-р Даниел Илиев, изпълнителен директор на великотърновската болница:

"Това е пациент с фрактура на шиен прешлен, с многофрагментна фрактура на коляно, 7 счупени ребра и счупена гръдна кост. Това е много тежа политравма, която изисква много висока компетентност, за да се получи най-доброто качество на оказваната медицинска помощ".

Повече от 50 минути медицинският хеликоптер се наложи да изчака на летателната площадка във великотърновската болница. За забавянето д-р Илиев обясни: "Забавянето е по медицински причини, тъй като трябва да се интубира, да се фиксира по специфичен начин и да се съобразят всичките му увреждания".

Това е първият пациент на великотърновската болница, който се транспортира с въздушната линейка, разказва кореспондентът ни Здравка Маслянкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати