Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Важно от ЦИК: До 25 май избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес

Общество

Важно от ЦИК: До 25 май избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес

Важно от ЦИК: До 25 май избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес - Tribune.bg
Снимка:

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани, с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес, припомнят от Централната избирателна комисия (ЦИК).

При подаване на едно заявление за вписване в избирателен списък по настоящ адрес, избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за членове на Европейския парламент и за гласуване за народни представители), ако има избирателни права и за двата вида избори.

Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ.

На 8 май ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския парламент. Вотът „2 в 1“ ще се състои на 9 юни.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦИК, гласуване
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети