Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Възраждане“ махнаха знамето на Украйна от СО, Георгиев го определи за посегателство над демокрацията

Общество

„Възраждане“ махнаха знамето на Украйна от СО, Георгиев го определи за посегателство над демокрацията

Възраждане махнаха знамето на Украйна от СО, Георгиев го определи за посегателство над демокрацията - Tribune.bg

Флагът веднага е подменен с друг, има преписка по случая в Пето РПУ

„Свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община е вандалски акт“, заяви председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

По-рано днес с докарана на „Московска” 33 вишка „Възраждане – София” свалиха знамето на Украйна от сградата на общината с мотива, че „мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република“.

От партията казаха, че щели да го върнат на украинския посланик.

„За съжаление този трагикомичен случай привлича медийно внимание. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно“, каза Георгиев и поиска компетентните органи да разследват, защото става дума за вероятна злоупотреба със служебно положение.

„По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ. На полицаите пред сградата на Столична община изрично е казано да не се месят“, каза председателят на СОС.

Той съобщи, че от общината веднага са сложили ново знаме.

„Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са силно притеснителни. Очакваме компетентните органи в лицето на МВР да си свърши работата“, каза Георги Георгиев.

Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в парламента, а не да се катерят по фасадите на сградите.

„Полицаите са се опитали да си свършат работата, но народен представител е осуетил техните действия“, заяви още Георгиев и припомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „Московска” 33.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати