Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Възраждане” показаха кръвния тест на Чавдар Бахчевански, не бил дрогиран

Общество

„Възраждане” показаха кръвния тест на Чавдар Бахчевански, не бил дрогиран

Възраждане показаха кръвния тест на Чавдар Бахчевански, не бил дрогиран - Tribune.bg

„Възраждане” разпространиха позиция след новината, че техния кандидат за депутат  Чавдар Бахчевански се е озовал в ареста, след като е хванат да шофира след употребата на наркотици.

Задържаха кандидат-депутат в Пловдив, шофирал дрогиран

От партията определиха новината като „фалшива” и част от клеветническа кампания в разгара на изборите.

„Днес масовите медии разпространиха информация, че кандидат за народен представител на „Възраждане“, на 20 място в листата в 16 Пловдивски  МИР,  е шофирал след употреба на наркотици. По повод на разпространената  фалшива новина, Чавдар Бахчевански посети медицинска лаборатория, за да му бъде направен кръвен тест за наркотици. Резултатът разбира се е отрицателен”, пишат те и прилагат теста на кандидата си. 

 

"Възраждане"

От  Възраждане“ заявяват, че това е пореден опит да „бъде опетнено името им с неверни твърдения”.

„Припомняме, че само преди няколко месеца по същия начин беше направен опит да бъдат спрени самоорганизирали се протестиращи, които искаха да посетят протест на „Възраждане“. Бяха спрени за полицейска проверка и бяха тествани. Първоначално тестовете уж бяха положителни. Протестиращите тогава обградиха полицейската кола и поискаха повторно тестване. След повторно тестване се оказа, че пробата е отрицателна и протестиращите бяха освободени от полицията. Още утре „Възраждане“ ще изпрати писмо до Министерството на вътрешните работи, с което ще поиска тестовете, които ползва полицията, да бъдат проверени за достоверност. Ние спазваме закона и никой не е над него. „Възраждане“ категорично се противопоставя на използването на държавни институции като репресивна бухалка срещу граждани, бизнес и опозиционни политически партии”, пишат те в заключение.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати