Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Възстановяват Дяволския мост, за да влезе в Списъка на ЮНЕСКО

Общество

Възстановяват Дяволския мост, за да влезе в Списъка на ЮНЕСКО

Възстановяват Дяволския мост, за да влезе в Списъка на ЮНЕСКО - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнява се реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека на културния обект

Кметът на Ардино има амбицията да направи културната забележителност в района - Дяволския мост, 10-ият обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО в България.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до туристическата забележителност. Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция. По проекта се изпълнява и реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския мост.

„Всички усилия на общинското ръководство са насочени към социализация на туристическия обект. Надяваме се през есенните месеци туристите да стигат безпрепятствено до него“, заяви кметът на Ардино инж. Изет Шабан.

За възможностите на Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България пръв заговори проф. Николай Овчаров, който от години извършва археологически разкопки на Перперикон до Кърджали. Доколко, обаче, отделните общини ще се възползват от нея зависи от инициативата на всяка една от тях.

През летните месеци и Перперикон, и Дяволският мост са сред най-желаните туристически дестинации в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ардино, ЮНЕСКО
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети