Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Велико Желев инспектира строежа на АМ „Хемус“: Не се срамуваме от това, което строим

Общество

Велико Желев инспектира строежа на АМ „Хемус“: Не се срамуваме от това, което строим

Велико Желев инспектира строежа на АМ Хемус: Не се срамуваме от това, което строим - Tribune.bg
Снимка:

Инспекция на строителството на автомагистрала „Хемус“, но не от властта, а от бизнесмена Велико Желев.

Председателят на управителния съвет на фирмата „Хидрострой", която строи част от магистралата, беше арестуван в началото на тази седмица, a по-късно пуснат на свобода срещу 20 хиляди лева. Обвинението срещу него е за принуда и нанасяне на телесна повреда на негов служител.

Желев сам пожела да направи брифинг за журналисти в участък от ЛОТ 1 на магистралата.

„Ние не се срамуваме от това, което строим по пътищата”, заяви той. Желев обясни, че в участък 1 фирмата „Хидрострой” има договори за доставки на материали и техника.

„Имаше въпроси за авансите. На този участък имаме 2 договора на обща стойност 213 411 734 лв. До момента имаме актувано 136 265 665 лв. Това са вложени сертифицирани пари или изпълнени 75% от трасето. Ние сме получили прословутия аванс за този участък - 76 597 509 лв без ДДС. От сертификатите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лв. И остава аванс за възстановяване на стойност 27 356 352 лв.”, посочи Желев, предаде NOVA.

Той обясни още, че фирмата „Хидрострой” се е явила на търгове, проведени от държавната фирма „Автомагистрали”, за 9 от лотовете.

„По решение на правителството държавата сключи договор с „Автомагистрали”. Държавната фирма „Автомагистрали” проведе търгове, покани над 17 фирми да участват. Ние участвахме на 9 от лотовете. От тези 9 лота, ние бяхме избрани с най-ниски цени от фирмата „Автомагистрали” за работа, доставки на материали, наем на техника на два от лотовете”, поясни Желев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети