Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Веселин Тодоров, „Сиела Норма”: Нашите екипи са добре подготвени, научихме се как да се разбираме с ЦИК

Общество

Веселин Тодоров, „Сиела Норма”: Нашите екипи са добре подготвени, научихме се как да се разбираме с ЦИК

Веселин Тодоров, Сиела Норма: Нашите екипи са добре подготвени, научихме се как да се разбираме с ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

„Хубаво е, че е почти същото като миналата година. Нашите екипи са добре подготвени, научихме се вече как да се разбираме с Централната избирателна комисия“, заяви пред БНР Веселин Тодоров от „Сиела Норма“ – фирмата, която ЦИК обяви за изпълнител на обществената поръчка за изборите.  

 „Ние ще извършваме всички дейности, свързани със софтуерната подготовка, инсталирането, поддръжката на машините в секционните избирателни комисии, транспорта и цялостната организация. Няма да транспортираме машините в чужбина, това ще прави Външно министерство, а ние ще ги поддържаме в тези секции“, обясни той.

По думите му всичко този път ще бъде наред като изрази надежда да не се повреди нещо по хардуера. Тодоров казва, че всички над 12 800 машини са били поправени.

„Предполагам, че под контрола на Централната избирателна комисия ще бъде генериран ключът, с който ще бъдат подписани операционната система и приложението, с което се гласува, но това са по-скоро контролни функции, а основните функции по изпълнение на работата са към нас“, добави Тодоров.

Около 3000 човека са били наети за изборите. Машините за обучение, които са около 500 ще бъдат монтирани до края на седмицата, а договорът се очаква да бъде подписан с ЦИК в сряда.

„На тези машини после няма да се ползват за гласуване на 2 октомври, после ще отидат в общините. При нужда, ако има нужда може да им се сложи софтуер”.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети