Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вежди Рашидов и Захари Каменов с великолепни пейзажи от Гърция

Общество

Вежди Рашидов и Захари Каменов с великолепни пейзажи от Гърция

Вежди Рашидов и Захари Каменов с великолепни пейзажи от Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Вежди Рашидов и Захари Каменов подредиха ва арт галерия Vejdi  най-новите си творби, вдъхновени от едно съвместно пътуване.

Изложбата е наречена „Пейзажи от Гърция“  и ще бъде открита на 12 декември 2023 г. /вторник/ в 18 часа. Вип  арт пространството на ул. „Симеоновско шосе“ 97к събира на едно място десет акварела на Вежди Рашидов и десет живописна платна на Захари Каменов. Двамата творци показват и по две скулптури. Рашидов е изваял от бронз „Конник“ и „Глава“, а Каменов – два ангела от теракота.

„Пейзажът носи една интимност, в която ние съзнателно или несъзнателно съществуваме. Това е средата, в която всичко останало носим като  духовен потенциал“, сподели Вежди Рашидов. За него пейзажът е магията и там винаги може да присъстват познатото от всички като цяло и пропуснатият от отделния зрител детайл, в който се крие онзи чар, създаващ любопитството към природата.

„Имам пиетет към пейзажа. Имам нужда от реалност и в случая я изразявам с тази изложба с пейзажи от Гърция“, разказва Захари Каменов. И той вярва, че пейзажът носи магичната светлина на света, който обитаваме.

Двамата творци са свързани с дългогодишно приятелство и са правили десетки общи изложби  по света – от Париж до Далечния Изток. Скорошното им пътуване до Гърция сега ги е вдъхновило с богатството на пейзажа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Вежди Рашидов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети