Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вежди Рашидов: „Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде икономиката е блокирана“

Общество

Вежди Рашидов: „Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде икономиката е блокирана“

Снимка:

"Генерал Мутафчийски ни предупреди как да живеем, а ние му се подиграхме", каза още Рашидов

„Хората по митингите, които са без маска, убиват всеки ден. Така ще го кажа, както и да прозвучи“. Това коментира пред БНТ председателят на комисията по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

„Съпругата ми е 30 години лекар в "Пирогов", аз знам какво й е. Всеки ден не забелязваме, че лекари са в рискова ситуация и се разболяват. Няма кой да лекува, затова и съпругата ми вместо да си вземе почивен ден, когато трябва, отива на работа, просто защото няма кой“, обясни Рашидов.

„Генерал Мутафчийски ни предупреди как да живеем, за да оцелеем,а  ние му се подиграхме и той се прибра, разбира се, обиди се. И аз бих се обидил“, каза Рашидов. Той попита кой е готов за пандемията и защо критикуват премиера Борисов. „Ние сме странни хора. Първи предприехме някакви мерки. Премиерът направи всичко възможно.“

„Или сме късогледи, или сме просто проклети. Навсякъде икономиката е блокирана, бюджетите навсякъде не са такива, каквито бяха“, добави той.

Рашидов коментира обтегнатите отношения между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов:

"Това, което се случва, е като в детска градина - двама големи мъже, генерали, се дърлят. Трябва да направят крачка пред народа, който е затворен по домовете, магазините не работят, пазарът на икономиката не работи. Премиерът и президентът са артисти. Животът и политиката са голяма сцена. Те обаче са големи мъже и трябва да намерят път един към друг. Готов съм да бъда посредник. Държавата има нужда от такова мъдро поведение, мъжко поведение. Не подценявам нито единия, нито другия", каза той.

Председателят на комисията по култура и медии в НС отправи апел за разбиране – „затваряме ресторанти, читалища, библиотеки, фабрики.... Не съм против нищо, но това е проклето време, чумаво - изтребва ни един по един а ние не забелязваме... И аз така смятах, докато не ме удари ракът. Мислех, че ще ме подмине, но ето - удари ме на 60 години.“

Вежди Рашидов съобщи още, че в новия бюджет ще бъдат отпуснати 11 милиона лева за БНТ при над 40 милиона дефицит.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема