Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вежди Рашидов разгледа най-новите археологически открития на остров „Свети Иван“

Общество

Вежди Рашидов разгледа най-новите археологически открития на остров „Свети Иван“

Вежди Рашидов посети днес остров „Свети Иван“ край Созопол по покана на проф. Казимир Попконстантинов и разгледа работата по проучването на уникалното манастирско аязмо, запазено непокътнато в продължение на 1500 години. Наричат този необикновен чудодеен извор най-новото чудо на острова, където преди години екипът на проф. Попконстантинов откри частица от мощите на Свети Йоан Кръстител.

„Специално поканих г-н Вежди Рашидов да се запознае днес с нашата дейност в изследването на най-големия в черноморската акватория остров, защото в продължение на повече от десет години той винаги е полагал големи усилия да подпомага нашите археологически проучвания – и като министър на културата два мандата, и след това като законодател“, каза проф. Казимир Попконстантинов.

Вежди Рашидов поздрави археологическия екип  и посочи, че уникалното ни наследство е лицето на България пред Европа и пред света и именно затова при управлението на ГЕРБ са отделяни много средства за разкриването, консервирането и експонирането на археологическите открития.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още