Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Везиева ще обжалва констатациите за плагиатство

Общество

Везиева ще обжалва констатациите за плагиатство

Везиева ще обжалва констатациите за плагиатство - Tribune.bg
Снимка:

„Докладът на Комисията по академична етика и изнесените в него констатации в публичното пространство ще бъдат обжалвани в законоустановения срок и ред, като по съществото на направените изводи ще изложа подробно становище”. Това се казва в съобщение до медиите, разпространено от бившия служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

Уличиха Даниела Везиева в плагиатство

По-рано днес Комисията по академична етика към министъра на образованието и науката обяви в свой доклад, че Везиева е плагиатствала, за да напише дисертацията си за придобиване на степента "доктор" в Националния военен университет.

Четирима арбитри са излезли със становища за значително по обем плагиатство - около 90% копиране от оригиналните източници, което „шокира с мащаба и обхвата си”.

Тя е преписала 171 страници от общо 180-те в дисертацията ѝ на тема „Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България“. Въпросната дисертация е в професионално направление „национална сигурност” и е защитена в Национален военен университет „Васил Левски“.

С резултата от проверката ще бъде запознат ректорът на висшето училище. Той трябва да отнеме научната степен на Везиева и в рамките на 60 дни да уведоми министерството за предприетите действия. Везиева в момента е председател на Съвета на директорите на БДЖ.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема