Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Viber пуска групови видео обаждания за до 20 души

Общество

Viber пуска групови видео обаждания за до 20 души

Viber пуска групови видео обаждания за до 20 души - Tribune.bg
Снимка:

Това позволява онлайн класове и виртуални общности да продължат дейността си в новата ситуация

Потребителите на Viber по цял свят вече ще могат да участват във видео обаждания с до 20 човека едновременно, за да удовлетворяват нуждата си от видео връзка за лични и професионални цели, обявиха от компанията. Големият успех на груповите аудио обаждания е повод за добавянето и на видео като функционалност, с което да бъде удовлетворена нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите.

Физическото дистанциране и новият глобален ред налагат преосмисляне на начина, по който се срещаме и оставаме свързани един с друг. Независимо дали говорим за провеждане на готварски курсове или йога практики, когато сме в група имаме нужда от платформа, с която да се виждаме виртуално.

С новата функционалност на Viber за групови видео обаждания, потребителите могат да изпълняват всички тези дейности лесно през приложението, с възможности за споделяне на екран и видео, за мобилни устройства и десктоп. Груповите видео обаждания допълват познатите до момента функционалности на Viber – групов чат с до 250 човека и групови аудио обаждания за до 20 потребители едновременно.

 

За създаване на групово видео обаждане, потребителят трябва:

 

Да натисне новия бутон “видео” в горната част на екрана или добави още участници във вече започнат разговор.

Да се наслади на онлайн срещата с близки или колеги.

 

Груповите видео обаждания позволяват на този, който говори да сподели своето видео с останалите участници. Потребителите могат да „закачат“ видеото си или това на друг участник на основния екран по време на разговора, като изборът им е видим само за тях. Всеки може да спира микрофона или видеото си, както и да вижда дали останалите участници в срещата също са направили това. 

„Вълнуваме се, че можем да предоставим на нашите потребители възможност да участват във видео обаждания с до 20 човека, като много скоро ще увеличим тази бройка. Мисията на Viber да позволява на потребителите да комуникират лесно, сега е по-важна от всякога,  а видео обажданията идват с нарастващата за тях нужда, за да заемат мястото си като естествена част от ежедневието ни. Решихме да пуснем тази нова функционалност, за да доближим потребителите една стъпка по-близо до истинските срещи - лице в лице, във време, когато те все още са силно ограничени.“, сподели Офир Ейял, главен оперативен директор на Rakuten Viber. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети